maandag 28 april 2014

Restyle

Vandaag laat ik een paar dingen zien die ik verleden week heb gerestyled. Het Louis XV bankje uit mijn vorig logje is nog niet afgewerkt, dus dat volgt later pas. Eerst een paar krukjes… 

Zowel het taupe als het witte krukje gebruik ik al een tijdje, maar ik was altijd al van plan om er tekst op te zetten. Voor beide heb ik dezelfde transfermethode gebruikt. (meer uitleg vind je hier:  (http://hetknussehoekje.blogspot.be/2014/02/tekst-op-hout-2.html)

 


Dit bruine kastje kreeg een hele opfrisbeurt. Ik maakte een kleurenpalet en mijn man Dominic heeft het met veel plezier voor mij geschilderd. De foto van het eindresultaat is gemaakt in de garage, dit zomerse kastje zal beslist een mooi plaatsje krijgen J.


In het weekend had ik even wat tijd om aan een kleine make-over te werken. Een klassieke houten klok kreeg een shabby chic tintje. De klok heeft al jaren niet meer aan de muur gehangen, moest dus beslissen…wegdoen of er iets anders van maken, natuurlijk koos ik voor de tweede optie J. Ik dacht dat hier niet zo veel werk aan zou zijn, maar die klok heeft me toch heel wat uurtjes gekost J. De tekening vond ik op Pinterest, voor de kleur koos is grijs en wit, en aan de zijkanten kwam een kleine tekening in wit en roze.



Bedankt voor je bezoekje,
groetjes Vanessa

dinsdag 22 april 2014

Gezocht en gevonden

Vorige week heb ik niet veel tijd gehad om te knutselen en te restylen. Daarom laat ik vandaag wat spulletjes zien die ik de voorbije maanden heb gekocht bij de Kringwinkel. En ook een paar die vorige week zaterdag vond tijdens de garageverkoop in Wiekevorst. 

Louis XV poefje. De make-over volgt binnenkort :-)


Mooie witte koffiepot van Winterling Bavaria.



Houten dienblad met glas. Ik heb het wit geschilderd, geschuurd en franse teksten gebruikt in de kadertjes.


Mini console met engeltjes. Het was goudkleurig, ik wilde graag een stenen look, dus dit werd ook geschilderd.



De beste vondsten waren voor mij het tasje en de kandelaar.
Dit mooie Engelse tasje en bordje van Royal Albert, uit de ‘Cleopatra’ collectie, vond ik bij de Kringwinkel in Geel.



Ik zocht al een hele tijd naar een mooi oude kandelaar om wit te schilderen, de ene was te duur, de andere niet mooi genoeg afgewerkt of niet volledig intact. En dan is het dus geweldig om onverwachts toch datgene te vinden waar je al zo lang naar zoekt.


Bedankt voor je bezoekje,
groetjes Vanessa

dinsdag 15 april 2014

Paasdecoratie

Bijna Pasen….dit jaar wilde ik in de hal paasdecoratie in pastelkleurtjes. Ik heb nog genoeg eitjes van de vorige jaren, alleen niet in de juiste kleuren. Dus haalde ik even de knutseldoos en de verfborstels boven J. Een paar beige eitjes zijn versierd met verschillende soorten lint, en gele eitjes werden geschilderd in roze en lichtblauw. En natuurlijk kon ik het niet laten om ook een paar andere kleine spulletjes wat  pastelaccentjes te geven J.





En dan laat ik jullie ook nog graag een beetje paasdecoratie zien uit de woonkamer. Daar koos ik deze keer voor wat meer cottage sfeer…. dus overal iets anders om in huis volop te genieten van de paassfeer.



 

Ik wens iedereen heel fijne en gezellige paasdagen!
Bedankt voor je bezoekje,
Groetjes Vanessa

donderdag 10 april 2014

Een ander tintje

Heerlijk lenteweer was het de voorbije weken. En dan is het fijn om ook de lente in huis te halen met wat frisse kleurtjes. Het zijn enkel een paar kleine veranderingen die ik heb gedaan, maar met een restje verf krijgen sommige spulletjes meteen een nieuwe en frisse look. De kleur die ik gebruikt heb is "eucalyptus", uit de Levis collectie. De schattige hartjes zijn niet zelfgemaakt, die kreeg ik cadeau, maar passen heel mooi in dit thema vind ik. Het huisje was oorspronkelijk in donkerbruine en rode tinten, dus dat kreeg een hele make-over :-)





Bedankt voor je bezoekje,
groetjes Vanessa

donderdag 3 april 2014

Van 4 naar 2

Glazen potten, vazen,.... ik heb er wel een aantal in mijn kast staan die ik regelmatig gebruik. Maar sommige glazen spulletjes gebruik ik eigenlijk nooit. Daarom kreeg ik het idee om er wat anders mee te doen. Ik verzamelde twee grote en twee kleinere stukken. Deze zijn op elkaar gezet met glassilicone . Daarna heb ik de voetjes geschilderd (kleuren: 'sepia' en 'macaron') en het geheel nog afgewerkt met lint.



De bruine kaarsenhouder staat nu op een kastje in de woonkamer.



De roze ga ik gebuiken bij mijn pastelkleurig paasthema in de hal. De eitjes liggen al klaar :-)



Bedankt voor je bezoekje,
groetjes Vanessa